Zagrizi za žene žrtve nasilja

000384 donatorsko vece

Udruženje žena Peščanik organizovalo je drugi po redu donatorski događaj pod nazivom "Zagrizi za žene žrtve nasilja", u sredu 7. juna 2017, u kafeu Kruška, čiji su nam vlasnici ustupili prostor besplatno. Događaj je posetilo više od 100 ljudi dobre volje, a oko 45 darodavaca i darodavki, firmi i pojedinaca/ki, poklonili su nagrade za lutriju i kolače koje su posetioci/teljke mogli/e da kupe, donirajući novac za Fond za pomoć ženama koje su preživele nasilje. Na donatorskoj večeri, uključujući i uplate na račun Peščanika, prikupljeno je oko 60.000. Sredstva će biti uplaćena na račun Fonda i iskorišćena za pomoć korisnicama SOS telefona i Pravnog savetovališta Peščanika.

Posebna gošća večeri bila je aktivistkinja Autonomnog ženskog centra Beograd, Ana Brkić, koja je događaju doprinela svojom gitarom i divnim glasom.

Po završetku događaja, predstavnice Udruženja žena Peščanik posetile su Dom za decu Jefimija i odnele poklone i kolače.

Podsećamo, prošle godine je Peščanik organizovao donatorsko veče u bifeu Rubinova kula i sredstvima koja su tada sakupljena osnovao ovaj Fond.

Zahvaljujemo svima koji/e su učestvovali/e i donirali/e za pomoć ženama u situaciji nasilja. Spisak donatora i donatorki i detaljniji izveštaj biće naknadno objavljen na sajtu Udruženja žena Peščanik.

Događaj je realizovan u okviru projekta Ženski informativno edukativni centar, koji podržava OAK fondacija, a u organizaciji nam je pomogla i fondacija Trag iz Beograda.

 

Donatorke

Ženske mreže

Kancelarija

  • Obilićeva 50/2
    Kruševac, Srbija

Podržite nas

Pratite nas