Smrt fašizmu - sloboda ženama!

U okviru obeležavanja ovogodišnjeg 8. marta, Međunarodnog dana žena, 2 marta u Prokuplju je održana akcija podrške otpuštenim radnicama i radnicima Turističko sportske organizacije u tom gradu. Aktivistkinje ženskih organizacija i mreža, nezavisne feminističke aktivistkinje, članice i članovi Levog samita Srbije, predstavnice i predstavnici sindikalnih organizacija u Prokuplju okupile/i su se danas isped Opštinskog suda u tom gradu u vreme početka suđenja po tužbi jedne od otpuštenih radnica Emine Rnjak, kako bi skrenule/i pažnju javnosti na sve teži položaj radnica i radnika, nepravedna otpuštanja i zloupotrebu političke moći i zastrašivanje "neposlušnih".

Ženske mreže i grupe najavile su da će i u drugim slučajevima podržati radnice kada se budu kršila njihova radna prava. Kršenja radnih prava žena jedna je od tema ovogodišnjeg 8. marta, koji će aktivistkinje i aktivisti ljudskih prava obeležiti pod sloganom "Smrt fašizmu - sloboda ženama". Veliko okupljanje građanki i građana zakazano je za 8. mart, čstvrtak, u 17 časova na Trgu Republike. Pridružite se!