Sa ženama na selu za sve žene

Udruženje žena Peščanik realizovaće do kraja 2019. godine projekat namenjen osnaživanju seoskih i drugih marginalizovanih grupa žena, zahvaljujući podršci Agencije Ujedinjenih nacija za osnaživanje žena i rodnu ravnopravnost, koju je dobilo na konkursu, koji je raspisala pomenuta donatorska organizacija.

Projekat obuhvata istraživanje rasprostranjenosti nasilja prema ženama u seoskim sredinama, podizanje kapaciteta predstavnika i predstavnica institucija i nevladinih ženskih organizacija za rad sa seoskim i drugim ranjivim grupama žena i podizanje svesti javnosti o specifičnosti položaja višestruko diskriminisanih žena. Biće, takođe prganizovane i radionice u seoskim i prigradskom naseljima o problemu nasilja prema ženama, radu institucija i zakonskom okviru za zaštitu od nasilja u porodici.

Projekat će biti realizovan u najmanje 6 lokalnih zajednica u Šamadijskom, Jablaničkom i Rasinskom okrugu u saradnji sa organizacijama Oaza sigurnosti, Kragujevac, Žene za mir, Leskovac, Kaliopa, Brus, Una, Ćićevac, Ž kao žena i kao Župa, Aleksandrovac i Romani cikna, Kruševac.

Vrednost projekta je oko 3.500.000 dinara.