Saopštenje za javnost

                          Udruženje žena Peščanik i Mreža žena Rasinskog okruga osuđuju svaki vid nasilja prema ženama uključujući seksualno uznemiravanje i zloupotrebu moći. U vezi sa tim, pozivamo državne organe da ozbiljno shvate i ispitaju opštužbe, koje su protiv predsednika opštine Brus iznele tri građanke Brusa.

Smrt fašizmu - sloboda ženama!

U okviru obeležavanja ovogodišnjeg 8. marta, Međunarodnog dana žena, 2 marta u Prokuplju je održana akcija podrške otpuštenim radnicama i radnicima Turističko sportske organizacije u tom gradu. Aktivistkinje ženskih organizacija i mreža, nezavisne feminističke aktivistkinje, članice i članovi Levog samita Srbije, predstavnice i predstavnici sindikalnih organizacija u Prokuplju okupile/i su se danas isped Opštinskog suda u tom gradu u vreme početka suđenja po tužbi jedne od otpuštenih radnica Emine Rnjak, kako bi skrenule/i pažnju javnosti na sve teži položaj radnica i radnika, nepravedna otpuštanja i zloupotrebu političke moći i zastrašivanje "neposlušnih".   

Nijedna žena manje, nijedna mrtva više!

Udruženje žena Peščanik, organizacija koja se više od petnaest godina bavi problemom muškog nasilja prema ženama, Mreža žena Rasinskog okruga i Mreža Žene protiv muškog nasilja u Srbiji izražavaju duboku tugu zbog novih ubistava žena u Kruševcu, 11. februara, kada je muškarac ubio partnerku i 13. februara kada je sin ubio majku. Imajući u vidu i ubistva žena od strane partnera u Somboru, 05. februara, Smederevu, 09. februara i Beogradu, 10. februara, u poslednjih nedelju dana, od 05. do 13. februara, u Srbiji je ubijeno 6 žena.  

Održale smo još jednu edukaciju za medije

000407 medijski seminar Vojvodina

Sa edukacijom medijskih profesionalaca/ki nastavile smo na Fruškoj gori sa medijskim kućama iz Vojvodine. Ovo je bio četvrti seminar u okviru projekta "Ustani za one čiji se glas više ne čuje - ka efikasnijem utvrđivanju bezbednosnih rizika u cilju sprečavanja femicida" koji podržava Evropska unija, a realizuje Autonomni ženski centar u partnerstvu sa Udruženjem žena Peščanik. Prisustvovalo je 13 učesnika i učesnica iz 9 medija.

Donatorke

Ženske mreže

Kancelarija

  • Obilićeva 50/2
    Kruševac, Srbija

Podržite nas

Pratite nas