Sastanak organizacija koje pružaju podršku ženama u situaciji nasilja

000405 Sastanak MZPN 2017

Proteklog vikenda sastale su se predstavnice organizacija koje pružaju podršku ženama u situaciji nasilja. Sastanak je organizovalo Udruženje žena Peščanik u okviru projekta "Žene Rasinskog okruga za život bez nasilja - ka efikasnijoj saradnji u lokalnim zajednicama u borbi protiv nasilja prema ženama", koji podržava švedska fondacija Kvinna till Kvinna. Sastanku je prisustvovalo 30 žena iz 17 organizacija iz Srbije.

Tribina o nasilju prema ženama u Ćićevcu

Tribina Cicevac nov.2017

Još jedna od aktivnosti Mreže žena Rasinskog okruga u okviru kampanje 16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama bila je tribina o nasilju prema ženama u Ćićevcu. Organizatori tribine bili su Savet za rodnu ravnopravnost Ćićevac i Udruženje žena Una Ćićevac, a u okviru projekta "Bezbedne od nasilja - informiši, podrži, osnaži" koje realizuje Udruženje žena Peščanik.

Ulična akcija Dosta sam crtala. Primeni zakon!

000403 Ulicna akcija 25 nov.2017

Aktivistkinje Udruženja žena Peščanik održale su uličnu akciju povodom 25. novembra, Međunarodnog dana protiv nasilja prema ženama i kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama“ , ispred Kulturnog centra. Akciju su podržale i aktivistkinje UG Romani cikna. Građankama i građanima deljen je informativni materijal o zakonskim rešenjima za problem nasilja prema ženama i SOS telefonu Peščanika.

Evropske integracije i rodna ravnopravnost

000402 Trening o EU

Nastavljajući aktivnosti u okviru projekta “Pregovori Beograda i Prištine iz ženske perspektive”, koji realizuju Udruženje žena Peščanik i Asocijacija žena Kosovske Mitrovice za ljudska prava, uz podršku Fondacije za mir i rodnu ravnopravnost Kvinna till Kvinna, organizovale smo javnu dikusiju o Evropskoj uniji i evropskim integracijama, 17. novembra tekuće godine. Gošća skupa je bila predstavnica Evropske delegacije u Srbiji za ljudska prava, Ana Milenić, a učesnice/i aktivistkinje organizacija civilnog društva i predstavnici/e institucija i lokalnih uprava iz Rasinskog okruga i Kosovske Mitrovice.