Gazimestanka 16/7, 37000 Kruševac

+381 37 443 042

Udruženje žena Pešcanik

Proslava desetogodišnjice postojanja Udruženja žena Peščanik

12. novembra 2010.

U sredu 3. novembra, u sali Kruševačkog pozorišta bilo je lepo biti feministkinja i aktivistkinja! Udruženje žena Peščanik proslavilo je desetogodišnjicu postojanja i rada u prisustvu brojnih aktivistkinja, koleginica, saborkinja, saradnica i saradnika iz nevladinog sektora, lokalnih medija i institucija, kako iz Kruševca tako i iz drugih gradova, članica i članova naših porodica, jednom rečju svih poštovalaca našeg rada i organizacije.

Naše gošće bile su aktivistkinje organizacije Žene u crnom iz Beograda, čijoj mreži pripadamo, zatim Ženskog prostora i Alternativnog kulturnog centra iz Niša kao i Žene za mir iz leskovca, naše dugogodišnje saradnice. Ovaj nama važan događaj upriličila je i predsednica Skupštine Grada Kruševca Vesna Vesković. Snežana Jakovljević, predsednica Udruženja, zahvalila se prisutnima na podršci svih ovih godina, na privrženosti zajedničkoj ideji i viziji boljeg društva u kome će ravnopravno živeti i raditi pod jednakim uslovima žene i muškarci. Zahvalila se na dugogodišnjoj saradnji donatorskoj švedskoj organizaciji Kvinna till Kvinna zahvaljujući kojoj imamo prostor i uz čiju pomoć već 7 godina realizujemo projekat Ženski informativno – edukatvni centar. Nakon toga prikazan je kratak dokumentarni film „Girls are strong – 10 godina Udruženja žena Peščanik“ koji je za ovu priliku uradila aktivistkinja Peščanika Jelena Memet. Aktivistkinje su takođe ovim povodom pripremile i postavile izložbu različitog materijala koji govori o našim aktivnostima u ovih 10 godina: brojne fotografije, novinske članke, liflete, letke, plakate, brošure itd.

Film i izložba izazvali su pozitivne reakcije svih prisutnih, a kod nas aktivistkinja čitav događaj osećaj ponosa i pripadnosti…

Scroll