Gazimestanka 16/7, 37000 Kruševac

Udruženje žena Pešcanik

UŽ Peščanik na sastanku WAVE, od 09-11. maja 2022.

10. maja 2022.

U Beču je u toku sastanak Administrativnog odbora Mreže žena Evrope protiv nasilja (WAVE), koji čine predstavnice zemalja iz kojih su članice Mreže. Organizacije iz Srbije na sastanku, koji se održava od 09. do 11. maja 2022, predstavlja članica UŽ Peščanik. Učesnicama sastanka će biti prezentovan izveštaj o stanju zaštite žena od muškog nasilja u zemljama Evrope u 2021, predlog Strateškog plana WAVE Mreže za naredni period, kao i EU Direktiva za zaštitu od nasilja u porodici. Agendom sastanka predviđena je razmena informacija i iskustava o intersektorskom pristupu problemu nasilja prema ženama, unapređenju standarda za zaštitu žena od nasilja u porodici i mogućnostima za unapređenje saradnje i komunikacije među članicama.

WAVE Mreža, inače, broji oko 160 članica, među kojima je i sedam organizacija iz Srbije: Autonomni ženski centar, Daje – Romski centar za žene i decu, … Iz kruga Vojvodina – organizacija za podršku ženama sa invaliditetom, Udruzenje Fenomena, Oaza sigirnosti, Odbor za ljudska prava Vranje i Udruženje žena Peščanik.

Scroll